Sürgősségi gyermekellátás című könyv

Alapítványunk több mint 20 éve végzi súlyos, életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni mentését és szállítását az Országos Mentőszolgálat kötelékében. Ez idő alatt több, mint 50 ezer bevetést hajtott végre a négy gyermekmentő egységünk, így világviszonylatban is egyedülálló tapasztalatra tett szert kivonuló csapatunk.

Fontos célkitűzésünk e tudás minél szélesebb körben történő átadása, a hazai mentők képzése, ezért Sürgősségi gyermekellátás címmel egy hiánypótló szakkönyvet jelentettünk meg 2016 januárjában.

A könyvet tizennégy, főleg a Gyermekrohamkocsin és a gyermek-mentőorvosi kocsikon dolgozó szakorvos írta, kifejezetten gyermekmentős szemlélettel.

Az 527 oldalas szakkönyv tömören, gyakorlatiasan tárgyalja a sürgős ellátást igénylő betegségek, sérülések fontos tüneteit és terápiás lépéseit.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat a könyvből valamennyi, az Országos Mentőszolgálat kötelékében kivonuló mentőszakápolónak, mentőtisztnek és mentőorvosnak ingyenes példányt biztosított azért, hogy e szaktudás és tapasztalat akadály nélkül juthasson el az ország minden mentődolgozójához, aki részt vesz gyermekek baleseti ellátásában.

A 4250 darab könyv értéke közel 34 millió forint. Magyarországon talán még soha, egyetlen egy szervezet sem osztott ki ilyen mennyiségben, ilyen értékű szakkönyvet ennyi dolgozónak ingyenesen.

A szakmai könyv sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy már több mint 8.000 példány kelt el belőle.

A Sürgősségi gyermekellátás című könyv a Medicina Kiadó kínálatából bárki számára megvásárolható.